Meest energiezuinige warmwitte LED-lamp

Het prototype van de meest energiezuinige warmwitte LED-lamp is af. Volgens producent Philips levert de lamp in TL-vorm per watt 200 lumen licht van hoge kwaliteit.

Het zogenaamde TLED-prototype is tweemaal efficiënter dan voorgaande lampen en halveert het energieverbruik. Volgens Philips belooft de lamp dan ook een bron te worden van aanzienlijke energie- en kostenbesparingen over de hele wereld.  De lamp bereikt een verlichtingsrendement van 200 lm/W zonder in te leveren op de lichtkwaliteit en dat maakt de TLED onder meer geschikt als vervanger voor TL-lampen in kantoren en in de industrie.

Doorbraak
Volgens Renè van Schooten, CEO Light Sources en Electronics van Philips Lighting betekent de lamp een belangrijke doorbraak op het gebied van LED-verlichting. “Het is fascinerend je voor te stellen welke enorme energie-  en kostenbesparingen dit teweeg zal brengen voor onze planeet en onze klanten”, aldus van Schooten. Naar verwachting komt de lamp in 2015 op de markt voor kantoor- en industrietoepassingen. Daarna is de nieuwe TLED-lamp ook voor consumenten aan te schaffen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links