Verhuizing naar duurzaam kantoor biedt perspectief

De Stroomplantage is verhuisd naar een duurzaam kantoor met ruimere magazijnruimte. Het pand heeft onder andere een WTW-systeem en een warmtepomp met eigen verticale warmtewisselaar.

Het nieuwe kantoorpand van de Stroomplantage is volgens de organisatie bijzonder energiezuinig en biedt daarnaast meer magazijnruimte. Want niet alleen de vraag naar de installatie van zonne-energie-systemen neemt toe, maar ook het aantal materialen waarmee de organisatie optimale systemen samenstelt groeit. 

Energiezuinigheid
Er is een aantal systemen dat bijdragen aan de energiezuinigheid van het gebouw. Zo wordt er geen gas gebruikt: de verwarming werkt met behulp van een warmtepomp met eigen verticale warmtewisselaar. Daarnaast is het kantoorgedeelte uitgerust met een WTW (Warmte Terug Win)-systeem. Hiermee wordt de warmte uit de af te voeren lucht ingezet als voorverwarming van de ventilatielucht. Zowel dankzij de warmtepomp als door de WTW wordt een hoog rendement behaald.

Opwekking elektriciteit
De elektriciteit, die door de twee voorgenoemde systemen wordt verbruikt, wordt duurzaam en schoon opgewekt door een PV-installatie. Deze wordt op het dak van het gebouw aangelegd. Volgens de Stroomplantage maken deze drie kenmerken het pand 'buitengewoon duurzaam en worden de maandelijkse energielasten enorm verlaagd'.

Deel dit artikel

permalink