Investering duurzaam ‘cross-docking’ magazijn

Forbo Flooring, een Nederlandse vloerbedekkingsproducent, investeert ruim vijf miljoen euro in de bouw van een duurzaam ‘cross-docking’ magazijn in Assendelft. Doel van de investering is de verlaging van de milieubelasting van Forbo.

In het nieuwe magazijn worden de vloerbedekkingproducten van verschillende Forbo-vestigingen samengevoegd in één vrachtwagen of container voor vervoer naar de klanten. Dit zogenoemde cross-docken is een efficiënt en milieubewust proces. Minder vrachtwagens betekent immers minder transportkilometers en daarmee minder CO2-uitstoot. Het MXD-magazijn wordt ook duurzaam gebouwd. Zo worden er bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst.

Forbo Flooring neemt met de bouw van het nieuwe magazijn het heft in eigen hand. De opslag en het transport werd tot nu toe uitbesteed. Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, wordt de opslaghal in het najaar opgeleverd en in gebruik genomen. Forbo Flooring heeft naast de vestiging in Assendelft ook vestigingen in Krommenie en Coevorden.

Matthias Huenerwadel, de nieuwe 44-jarige CEO, is afgelopen januari begonnen als eindverantwoordelijke voor de divisie Flooring Systems. Hij treedt ook toe tot de Raad van Bestuur van het Forbo-concern. De nieuwe CEO heeft van 2005 tot 2012 met succes de Movement Systems divisie binnen Forbo geleid. Daarna heeft hij een sabbatical van een jaar genomen om zich zakelijk en persoonlijk te verdiepen, in voorbereiding op zijn positie bij Forbo Flooring.

Deel dit artikel

permalink