Richard Branson start zoektocht naar ambitieuze groene starters

De succesvolle groene ondernemer Sir Richard Branson gaat in de zevende editie van de Postcode Lottery Green Challenge op zoek naar ambitieuze groene starters. De winnaar van de Green Challenge krijgt € 500.000 om een groen ondernemersplan te realiseren. Tijdens de finale op 16 september maakt de jury, onder leiding van Branson, bekend wie er wint.

De Green Challenge heeft als criteria dat een product of dienst de uitstoot van broeikasgassen vermindert en binnen twee jaar op de markt gebracht kan worden. Deelnemers sturen een ondernemersplan in met daarin details over hun ambities. Een deskundige prejury beoordeelt dan of een idee levensvatbaar is.

Het is mogelijk om een ondernemersplan in te sturen tot 17 juli; op die datum kiest de prejury vijf tot zeven finalisten. Uiteindelijk presenteren de finalisten op 17 juli hun plannen aan een internationale vakjury, met als voorzitter Richard Branson. Branson: “De Postcode Lottery Green Challenge stimuleert ondernemers om met oplossingen te komen voor klimaatverandering: één van de grootste uitdagingen van dit moment. Ik wil iedereen ter wereld met een veelbelovend groen idee oproepen om zich op te geven voor deze prestigieuze wedstrijd. Eén slim en creatief idee kan een groot verschil maken.”

Wedstrijddoel
Organisator de Postcode Loterij wil er met de wedstrijd voor zorgen dat briljante, innovatieve groene producten en diensten, die anders op de plank blijven liggen, het grote publiek bereiken en zo bijdragen aan het terugdringen van de klimaatverandering.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links