Ketensamenwerkingsproject reduceert faalkosten

Een ketensamenwerkingsproject van Provides brengt faalkosten sterk terug. Door partijen in de bouwketen hecht samen te laten werken worden deze extra kosten, die gemiddeld rond de 13% liggen, stevig teruggedrongen.

Partijen die aan het project deelnemen zijn aannemers Plegt-Vos, van Zoelen, van Kleef, Rutges Vernieuwt en schilders ESJ Schilders en van de Velde Schilderwerken. Advies/opdrachtgever is Provides.

Marko Teuns, manager vastgoed bij Provides, geeft aan dat er flinke winst te behalen is uit de samenwerking en faciliteert deze. “Zuinig zijn op je relaties, plaatsvervangend denken en processen op elkaar afstemmen” zijn volgens hem succesfactoren in het bouwproces. “In plaats van een eenmalige samenwerking ga je met elkaar op zoek naar continuïteit en benader je elkaar wederom in de toekomst.”

Kijkje in de keuken
Deelnemers aan het project nemen een kijkje in de keuken bij elkaar, met als overkoepelend doel het optimaliseren van het proces. Door van elkaar te leren en beter op elkaar in te spelen in de breedste zin van het woord worden faalkosten sterk teruggebracht: naar schatting zijn de kosten terug te brengen naar 3-4%, een reductie van meer dan 50% van het gemiddelde.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links