Helpdesk biedt advies over biodiversiteit

De Helpdesk Bedrijfsleven en Biodiversiteit biedt gratis advies aan bedrijven die willen inzetten op biodiversiteit en ecosysteemdiensten. Sharon Dijksma, staatssecretaris van Economische Zaken, lanceerde de helpdesk op 16 april.

Het initiatief is opgezet door Platform Biodiversiteit, Ecosystemen &Economie (Platform BEE) van ondernemersorganisatie VNO-NCW en natuurorganisatie IUCN NL. Praktische vragen van bedrijven die willen inzetten op biodiversiteit worden door de helpdesk beantwoord. In de praktijk blijkt dat het voor veel bedrijven niet altijd duidelijk is wat het bedrijfseconomisch belang is van biodiversiteit, hoe het binnen het MVO-beleid past en wat het handelingsperspectief is.

Kansen
Ook laat de Helpdesk zien welke kansen er liggen met betrekking tot voorgenoemde onderwerpen, bijvoorbeeld op het gebied van innovatie en het aanboren van nieuwe markten. De medewerkers van het initiatief hebben jarenlange ervaring met de onderwerpen en zijn bekend met de nieuwste ontwikkelingen.

Voor de eerste informatiebehoefte kunnen geïnteresseerden de website van Helpdesk Bedrijfsleven en Biodiversiteit raadplegen. Een advies op maat is ook mogelijk: adviseurs bieden tot drie dagen kosteloos advies. Uitgebreide vragen worden doorverwezen naar experts, voor specifieke assistentie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links