Kennisdeling bij duurzaam kantoorgebouw Amersfoort

Aan het Stationsplein van Amersfoort wordt een duurzaam kantoorgebouw gerealiseerd. Het pand genaamd The Business Garden biedt kantoorruimtes op maat, met collectieve voorzieningen en de mogelijkheid tot kennisdeling en samenwerking.

Volgens One Planet, de organisatie achter The Business Garden, staat het creëren van een flexibele werkomgeving voor verschillende soorten partijen voorop. Bij het faciliteren van kantoorruimte aan huurders wordt vastgehouden aan drie waarden: beleving, diensten en samenwerken. Huurders krijgen een kantoorruimte met collectieve voorzieningen zoals onder andere receptie, flexibele werkplekken en een kenniscentrum.

Kennisdeling
Daarnaast wordt veel aandacht geschonken aan kennisdeling en samenwerkingsverbanden. Dit leidt volgens de organisatie tot een innovatieve cultuur en worden er nieuwe kansen gecreëerd. Om ruimte en invulling te geven aan de kennisdeling en samenwerking worden bijeenkomsten zoals expertlezingen en tentoonstellingen georganiseerd.

Installatie
De installatie is gebaseerd op Trias Energetica, met energiezuinige apparatuur en installaties. Daarnaast wordt er maximaal gebruikgemaakt van passieve energie, met als uitgangspunt een low-tech oplossing met zo min mogelijk installaties. Er zijn PV-cellen en zonneboilers op het dak voor stroomopwekking en warm water. Daarnaast worden ruimtes verwarmd en gekoeld door een Warmte Koude Opslag. De overige energie die niet door het gebouw kan worden opgewekt wordt als groene energie van een lokale energiecoöperatie verkregen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links