'Dag van de installateur en renovatie groot succes'

De ‘Dag van de installateur’ en de ‘Dag van de renovatie’ op respectievelijk 9 en 11 april jongstleden waren volgens organisator BUVA een groot succes. Gedurende de dagen kregen geïnteresseerden informatie over actuele onderwerpen uit de markt. Het publiek was gevarieerd en bestond onder andere uit installateurs, woningcorporaties en timmerfabrikanten.

Uniek aan de twee dagen is volgens BUVA dat de informatieverstrekking centraal staat, in plaats van de commerciële boodschap. De evenementen waren voor bezoekers geheel gratis te bezoeken.

Dag van de installateur
De Dag van de installateur op 9 april stond in het teken van installaties, met een scala aan interessante sprekers. Zo vertelde Jan Buijs van adviesbureau Peutz over de eisen van installatiegeluid in het Bouwbesluit en ging Jos de Vries van Bouwfonds in op installatiekeuzes van vandaag en de toekomst. Kees de Schipper van VLA (Vereniging Luchttechnische Apparaten) sloot de dag af, met een presentatie over kwaliteitsgarantie van ventilatiesystemen in woningen.

Dag van de renovatie
Op 11 april bood de ‘Dag van de renovatie’ een schat aan informatie over de renovatiemarkt, met sprekers Willem Otter van BAM W&R, Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs en Raymond Beuken van AgentschapNL.

Willem Otter beet de spits af en vertelde over optimalisatie in ketensamenwerking wat leidt tot betaalbare, energiezuinige en comfortabele woningen. Daarna kwam Harm Valk aan het woord en legde uit hoe men kwaliteit voor de eindgebruiker kan realiseren. Raymond Beuken sloot de dag af met een presentatie over de diverse onderdelen van de EPBD-richtlijn.

 

Foto: Boven - Dag van de installateur
         Onder - Dag van de renovatie

 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BUVA