Partnerschap beantwoordt toenemende vraag certificering

Het Cradle to Cradle Products Innovations Institute (C2CPII) heeft advies- en ingenieursbureau Tebodin benoemd tot geaccrediteerd assessor, om de kwaliteit van producten te beoordelen op basis van de C2C-criteria. De accreditatie vond plaats na het succesvol afronden van de assessor-training.

Volgens Tebodin zitten er verschillende voordelen vast aan het nieuwe partnerschap met C2CPII. “Tebodin kan bij het ontwerpen van processen, producten en gebouwen niet alleen vanaf de tekentafel rekening houden met de Cradle to Cradle-standaard, maar producten tevens beoordelen. Hierdoor kan Tebodin duurzaamheidsambities van klanten nu begeleiden van ontwerp tot realisatie”, aldus Mariska van Dalen, Senior Consultant Sustainability & Cradle to Cradle Tebodin.

Belangrijke stap
Ook voor C2CPII beantwoordt de samenwerking aan behoeften. Volgens het instituut zet men dankzij het initiatief een belangrijke stap in het realiseren van ambities. Roy Vercoulen, Vice President Europe C2CPII: “Door de kennis en ervaring van Tebodin verwacht het instituut de toenemende vraag naar certificering nog beter te kunnen beantwoorden.”

Kwaliteitsnorm
De non-profitorganisatie C2CPII, opgericht door William McDonough en Michael Braungart, heeft als doel om een kwaliteitsnorm voor continue verbetering te bieden, om fabrikanten en ontwerpers te helpen veilige en gezonde producten te maken. Producten worden beoordeeld op basis van vijf criteria: veilige en op een gepaste wijze aangekocht materialen, hergebruik van materialen, duurzame energie, vrijgave van schoon water en maatschappelijke eerlijkheid.

Foto: Roy Vercoulen en John Horn (C2CPII en Tebodin)

Deel dit artikel

permalink