Introductie projectmatige zonwering van gerecyclede petflessen

Hunter Douglas brengt een nieuwe collectie projectmatige zonweringen op de markt. Voor de zonweringen worden stoffen gebruikt die gemaakt zijn van duurzame materialen. Zo wordt het doek van het product GreenScreen Revive vervaardigd uit recyclebare petflessen.

Volgens Hunter Douglas is de organisatie de enige producent binnen de branche die dergelijke duurzame produceert voor projectmatige zonwering. André Weiss, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van GreenScreen: “Jaarlijks belandt wereldwijd zo'n 20 miljoen vierkante meter aan gebruikte rolgordijnen op de afvalberg. Materialen die vaak grote hoeveelheden pvc bevatten en daarmee een enorme belasting vormen voor het milieu. Met de introductie van GreenScreen bieden wij een duurzaam alternatief, dankzij het gebruik van stoffen die pvc-vrij en volledig recyclebaar zijn."

Recyclebaar
GreenScreen Eco bestaat voor honderd procent uit volledig recyclebare polyester vezels, zonder toevoeging van andere stoffen. Het weefsel kan na gebruik zonder verdere scheiding weer worden omgesmolten en als grondstof dienen voor andere materialen.

Weiss: "We werken bijvoorbeeld samen met een partij die van de gerecyclede rolgordijnen speeltoestellen maakt, zoals schommels en glijbanen. GreenScreen Eco heeft voor deze producteigenschap het Cradle to Cradle certificaat gekregen."

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links