Eerste viersterren BREEAM-NL In-Use certificaat uitgereikt in Nederland

De Dutch Green Building Council heeft het eerste BREEAM-NL In-Use certificaat in Nederland uitgereikt, aan woningcorporatie HW Wonen. De woningcorporatie ontving een viersterren beoordeling op het onderdeel ‘Asset’, oftewel gebouw, voor duurzaamheidsinspanningen in het verbouwde kantoor.

HW Wonen creëerde in het kantoor aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland een nieuwe werkomgeving en een nieuwe manier van werken, het zogenaamde HW Wonen Werken. Partner in het uitvoeringstraject was huisvestingsadviseur AOS Studley, die de duurzaamheidsaspecten tijdens de verbouwing realiseerde en het certificeringstraject begeleidde.

Uitgangspunten
De belangrijkste uitgangspunten voor het project waren (integrale) duurzaamheid, kostenoptimalisatie en herkenbaarheid. De AOS Studley Duurzaamheidsscan werd ingezet om tot de BREEAM-NL In-Use certificering te komen. De scan helpt gebruikers om de duurzaamheid van bestaande gebouwen te evalueren en de ecologische prestaties te verbeteren.

Duurzaamheidsscan
Vanuit de scan zijn verschillende bouwkundige zaken die de duurzaamheid verhogen meegenomen in het verbouwtraject. Zo werden bijvoorbeeld op het gehele dak van het gebouw zonnepanelen geplaatst die een kwart van het energieverbruik leveren. Ook is veel aandacht besteed aan aspecten als akoestiek, klimaat en land-ecologische aanpassingen van het buitengebied.

Foto: Stefan van Uffelen, directeur DGBC en Ben C. Pluimer, directeur bestuurder HW Wonen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links