Aanschaf zonnepanelen dit voorjaar extra aantrekkelijk  

Een tijdelijk verlaagd btw-tarief en het binnenkort aflopen van overheidssubsidie maken dit voorjaar extra aantrekkelijk voor de aanschaf van zonnepanelen. Om die reden heropenen Natuur & Milieu en Eneco de inkoopactie voor zonnepanelen.

Olof van der Gaaf van Natuur en Milieu meldt dat 2013 hét jaar is om te kiezen voor zonnestroom. “Samen met leverancier Eneco stellen we de inkoopactie Zon Zoekt Dak weer open”. Volgens van der Gaaf zijn de omstandigheden nu extreem gunstig. Daarnaast wil leverancier Eneco tegen dezelfde voorwaarden leveren.

Gunstige omstandigheden
Dit is het laatste jaar waarin men kan profiteren van een overheidssubsidie op de aanschaf van zonnepanelen: de subsidie bedraagt maximaal € 650. Daarnaast is er tijdelijk een lager btw-tarief van toepassing op de installatiewerkzaamheden. Volgens de organisatie Natuur & Milieu is hierdoor het financiële voordeel van zonnestroom bij de inkoopactie Zon Zoekt Dak opgelopen van zeventien naar twintig procent, in vergelijking met stroom van een energieleverancier.

Importheffing
Een andere reden om de aanschaf van zonnepanelen niet uit te stellen, is de mogelijke importheffing op panelen uit China. Mocht de importheffing worden ingesteld, dan wordt de aanschafprijs voor zonnepanelen fors hoger. Wie in het voorjaar van 2013 kiest voor een zonnepaneel, brengt Natuur en Milieu een stapje dichterbij de doelstelling om in 2020 een miljoen daken te voorzien van zonnepanelen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco