Hogere isolatiewaarde dankzij nieuwe variant geschuimde parels

De HR++ BiofoamPearls van Termokomfort volgen de groene BiofoamPearls op. De nieuwe grijze variant biedt verschillende verbeteringen, onder andere op het vlak van isolatiewaarde. Eerder ontving de organisatie de Nederlandse Bouwprijs voor de groene parels.

Als belangrijkste verbeteringen van de HR++ BiofoamPearls noemt Termokomfort de circa vijftien procent hogere isolatiewaarde ten opzichte van de groene variant. Met die isolatieprestatie kan het product zich meten met diverse grijze EPS-parelvarianten.

DUBOkeur
Ook het DUBOkeur, dat bewijst dat een product tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort, is voor het product ontvangen, uitgereikt door het Nibe. Daarnaast is de nieuwe variant Cradle to Cradle-gecertificeerd en zijn de parels opgenomen in de norm NEN1068:2012, als goedgekeurd isolatiemateriaal voor de bouw. Tevens voldoet het product aan de eisen voor de MIA / Vamil-regeling 2013 van Agentschap NL.

BiofoamPearls
De BiofoamPearls staan al een tijdje in de markt en wonnen in 2011 de Nederlandse Bouwprijs 2011. De parels zijn bijna niet van gewoon EPS (tempex of piepschuim) te onderscheiden en dient als groene variant voor isolatiematerialen en aanverwante bouwproducten, waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt. Kenmerk aan de groene parels is dat ze voor 70% minder uitstoot van CO2 zorgen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Termokomfort Europe BV.