Initiatief voor versnelling energietransitie Gelderland

GreenTechAlliances, een gezamenlijk initiatief van de stichting kiEMT en de provincie Gelderland, moet de energietransitie in de provincie versnellen. Daarnaast is de ontwikkeling van een topsector  Energie en Milieutechnologie een speerpunt.

Stichting kiEMT verbindt op dit moment tweehonderd bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de EMT-sector. De biobased economy en smart grids zijn kernpunten binnen de ambitie om door te groeien naar een echte topsector.

Sleutel tot succes
GreenTechAlliances moet de innovatie en werkgelegenheid op het gebied van energie- milieutechnologie en biobased economy bevorderen. Volgens stichting kiEMT is de sleutel tot succes een nauwe samenwerking, kennisuitwisseling en zakelijke ondersteuning. Groene innovaties en nieuwe banen worden komen tot stand door scouten, screenen en helpen ontwikkelen.

Expertise inzetten
Harry Webers, nieuwe voorzitter van GreenTechAlliance is enthousiast over de samenwerking: “Met het nieuwe Valleybureau kunnen we onze expertise en ervaring nu ook breder inzetten voor de verdere ontwikkeling van biobased economy en innovaties in de energiesector. Hiermee kunnen we een forse bijdrage leveren aan de innovatiekracht  en werkgelegenheid in deze sector.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links