Optimale afstemming bouwdisciplines door BIM-methode

Vier prominente partijen uit de bouwkolom gaan samenwerken met BIM als werkmethodiek. Vier organisaties, waaronder technisch dienstverlener Unica bundelen hun krachten onder de noemer BICO.

Het initiatief BICO bestaat uit Constructiebureau Bogaards, Pact3D, Unica en Veenman & Hillegom. Het samenwerkingsverband ontwikkelt, realiseert en onderhoudt woon- en werkgebouwen in voornamelijk West-Nederland. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn appartementencomplexen De Swarte Swaen in Woubrugge en de Nieuwe Hoop en Villa’s Molenzicht in Hazerswoude Rijndijk.

Logische stap
Werken met de BIM-methodiek was volgens de BICO-partners een logische stap en zijn er verschillende voordelen te behalen. Zo is er een kostenefficiënt bouwproces: er zijn geen faalkosten, geen oponthoud en geen informatieverlies. Daarnaast is er een kortere realisatietijd door de efficiënte werkwijze en zijn de prefab-mogelijkheden groter.

Marcel Vink van aannemingsbedrijf Veenman & Vink: "Bij de projecten die we tot dusver al samen hebben uitgevoerd, constateren we dat het bouwproces heel soepel verloopt en zonder faalkosten. Met tevreden opdrachtgevers als resultaat."

Ook Wilbert van Abscoude van adviserend installateur Unica heeft lovende woorden voor de werkmethode: “BIM maakt bouwen niet alleen efficiënter, het is ook leuker. Ik heb nu het gevoel dat het gebouw ook voor een deel van mijn hand is.”

Foto: (vlnr) Bastiaan van Wiering(Pact 3D), Wilbert van Abswoude (Unica Bodegraven), Prof. dr. ir. Hennes de Ridder (Gast spreker), Maikel Kortekaas (Bogaards), Marcel Vink (Veenman&Vink) bij de officiële lancering van BICO op 24 april 2013.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Unica