Nominatie dankzij overstap naar bamboedeuren

Een nominatie voor de Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs is op dinsdag 23 april in ontvangst genomen door REINÆRDT Deuren. De prijs werd door Rob ter Woerds en Paul Leusink met trots in ontvangst genomen.

Het voorlichtingsburo Wonen, een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen, heeft de prijs in het leven geroepen. Doel is om fabrikanten in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Bamboedeuren
REINÆRDT werd genomineerd voor zijn innovatieve bamboedeuren. Eind 2012 nam de organisatie het besluit om van tropisch hardhout over te stappen naar bamboe, als grondstof voor de deuren. Bamboe is een grassoort die verhout en razendsnel groeit, zo’n 30 tot 50 cm per dag.

Daardoor kunnen in een volwassen plantage elk jaar de vijf jaar oude stammen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De houtachtige stammen van bamboe voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen en gebruikseisen voor deuren als het tropisch hardhout dat voorheen gebruikt werd. Jarenlang onderzoek en vele testen zijn hieraan vooraf gegaan.

Nu de nominaties zijn bekendgemaakt is het wachten op de uitreiking van de eerste Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs, in november 2013.

Foto: (vlnr) Rob ter Woerds en Paul Leusink van Reinaerdt, Hugo van Osch van Arte en Ton ten Bokum van Bribus

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door REINÆRDT Deuren bv