Nieuw bestuur zet zich in voor belangen vloerisolatie

Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland, oftewel SBVN, gaat verder met een nieuw bestuur. Tijdens een deelnemersbijeenkomst op 24 april is een nieuw vijfkoppig bestuur gekozen.

SBVN geeft ondertussen al 24 jaar voorlichting over belangrijke aspecten ten aanzien van vloerisolatie. De organisatie meldt dat het nog steeds nodig is om ‘iets te doen aan de onderwaardering van vloerisolatie in beleid en voorlichting’.

Volgens SBVN maakt het voor het energielabel van een pand niet of uit een vloer niet, matig, goed of perfect wordt geïsoleerd: in alle gevallen zou men volgens officiële berekeningen geen of weinig energie besparen. Het zou zelfs mogelijk zijn om zonder vloerisolatie een woning op label A++ te brengen.

Nadelen
Natuurlijk kleven hier nadelen aan: een dergelijke woning heeft volgens de stichting een sterk verhoogd risico op astma of een andere chronische ziekte, veroorzaakt door de allergenen van de huisstofmijt. Bovendien verbruikt deze woning zonder vloerisolatie meer energie dan wanneer dezelfde woning met een perfecte vloerisolatie ‘slechts’ op label B zou zijn gebracht. Een goedkoper plan dat bovendien in de praktijk een energiezuiniger en gezondere woning oplevert, is ook in het belang van de woonconsument, het milieu en de volksgezondheid.

Belangen
Volgens SBVN loopt het economische belang van de bedrijfstak vloerisolatie parallel met maatschappelijke belangen. Daarom is tijdens de vergadering besloten een nieuwe impuls te geven aan deze belangenorganisatie en is met acclamatie een nieuw, vijfkoppig bestuur gekozen, dat bestaat uit de volgende personen:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links