Videoplatform inspireert met duurzame ontwerpoplossingen

De Groene Offerte lanceert het videoplatform GO Play, dat ontwerpers en producten de kans geeft om in één minuut hun duurzame ontwerpoplossingen voor te stellen.

Het GO Play-videoplatform is opgestart op 1 mei 2013 en heeft als doel om bezoekers te inspireren en te informeren om zoveel mogelijk duurzaam te gaan denken en werken. Door middel van korte, bondige presentaties geven ontwerpers en andere partijen inzicht in hun ontwerpoplossingen. De Groene Offerte meldt dat dit zowel grote als kleine oplossingen mogen zijn. De eerste drie video’s staan inmiddels online.

Perpetual Plastic Project
De eerste video is ‘Perpetual Plastic Project’, een samenwerking tussen Better Future Factory en Reiger + Studio. Het project laat zien hoe bio-plastics op lokaal niveau gerecycled kunnen worden. Het project werd gelanceerd op Lowlands 2012 waar bezoekers zelf hun gebruikte bio-plastic drinkbekers om konden omvormen tot nieuwe producten.

De installatie was zo transparant en interactief mogelijk gemaakt om bezoekers inzicht te geven in het proces. Door zelf aan de slag te gaan met wassen, drogen, shredder, extruderen en 3D printen wordt de boodschap beter onthouden en doorgegeven. Naast dit project zijn er inmiddels twee andere video’s te bekijken op de GO Play website.

De Groene Offerte                                          
De Groene Offerte is een initiatief van Arjan Hilgersom, ontwerpbureau Autobahn en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). De online portal en community van De Groene Offerte biedt een plek aan ontwerpers en ondernemers die duurzaam willen samenwerken. Partijen hebben binnen de portal de mogelijkheid om ervaringen en relevante kennis omtrent duurzaam ontwerpen en ondernemen te delen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links