Succesvolle renovatie Van Gogh Museum door samenwerking

De renovatie van het Van Gogh Museum aan het Museumplein in Amsterdam is succesvol afgesloten. Het museum is sinds 1 mei 2013 weer open voor publiek.

Een bouwcombinatie bestaande uit PromTeg, Kuijpers, Bouwbedrijf Van der Spek en Verbakel Bouwbedrijf is verantwoordelijk voor de renovatie, die binnen het budget en in slechts zeven maand werd uitgevoerd. De uitstekende samenwerking tussen de bouwcombinatie, museum en Rijksgebouwendienst zou de basis vormen voor het succes. De renovatie was noodzakelijk vanwege de strengere eisen voor brandveiligheid.

Maatregelen
Tijdens de renovatie zijn alle brandscheidingen binnen het gebouw en in de buitengevel nagezien en op orde gebracht. Hierbij zijn alle wanden, kozijnen en het brandwerende glas vervangen om aan de 60 minuteneis te voldoen. Daarnaast is de gehele dakbedekking vervangen en zijn de brandmeld-, elektra-, verlichtings- en klimaatinstallaties gemoderniseerd.

Duurzaamheid
Het museum voldoet nu aan de moderne eisen van klimaatregeling, duurzaamheid en veiligheid. Zo is het museum voorzien van een moderne en duurzame klimaatinstallatie, waarmee het gewenste klimaat per zaal gereguleerd kan worden. In een 160 meter diepe put onder het museum is een warmte-koude opslag geplaatst, die in de zomer warmte vasthoudt en in de winter het gebouw met de opgeslagen warmte kan verwarmen. Eind 2013 hoopt het Van Gogh Museum het duurzaamheidscertificaat BREEAM te ontvangen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links