Realisatie biobased economy Amsterdam dichterbij

Een unieke samenwerking van elf bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden wil een biobased economy in de regio Amsterdam realiseren. De partners hebben zich verenigd in het project Biobased Connections.

De partners binnen het project zijn Havenbedrijf Amsterdam, Schiphol Group, SADC, Afval Energie Bedrijf, Jagran, Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en de gemeentes Haarlemmermeer, Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. De Amsterdam Economic Board is penvoerder van het project en heeft een subsidie ontvangen van Kansen voor West van de provincie Noord-Holland. Als gevolg van het initiatief moeten er minimaal vijftig nieuwe arbeidsplaatsen en vijftien projecten bij in de duurzame economie.

Eerste successen
De organisatie meldt dat de eerste successen inmiddels zijn behaald: de voorbereidingen voor de proeffabriek voor de kweek van nieuwe eiwitten bij het Afval Energie Bedrijf en de teelt van Olifantengras (Miscanthus) op Schiphol, dat ganzen moet weren en geluid moet reduceren.

In kaart brengen
Het project Biobased Connections moet voorzien in ‘de aanstelling van een regisseur die vraag en aanbod naar biobased producten en diensten van zowel bedrijven als overheden in kaart brengt en matcht’. De Amsterdam Economic Board vertelt dat er voor innovatieve projecten een aanjaagsubsidie beschikbaar is, hierover is meer informatie te vinden op de website van de organisatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links