Verlenging succesvolle subsidieregeling zonnepanelen Almere Poort

De subsidieregeling ‘Zonnepanelen Almere Poort 2013 – 2015’ is wegens succes verlengd. De komende twee jaar wordt er € 200.000 uit het Energiefonds Poort beschikbaar gesteld voor particuliere woningeigenaren en bedrijven.

In 2012 plaatsen 55 particuliere woningeigenaren en twee bedrijven in Almere Poort zonnepanelen dankzij het Energiefonds. Het fonds is samen met Nuon in het leven geroepen om duurzame maatregelen uit te voeren die bijdragen aan CO2-reductie in het stadsdeel Almere Poort. Volgens de gemeente Almere verlaagt de regeling de drempel om een extra investering te doen in duurzame energieopwekking.

Duurzame initiatieven
De subsidieregeling voor de komende twee jaar is opgedeeld: er is € 100.000 beschikbaar voor zonnepanelen op woningen en € 100.000 voor bedrijven en overige instellingen. Volgens de gemeente Almere is Almere Poort bij uitstek geschikt voor duurzame initiatieven; het Cascadepark in het stadsdeel zou zelfs als ambitie hebben om uit te groeien tot ‘etalage van duurzaamheid’.

Aanvraag
Geïnteresseerden kunnen een subsidieaanvraag indienen tot en met 31 december 2014. De gemeente Almere meldt dat aanvragen worden beoordeeld en verleend op volgorde van binnenkomst. Op de website van Almere Poort is extra informatie en het aanmeldingsformulier te vinden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links