Cursus voor succesvol toepassen EPG in de praktijk

28 mei 2013 - 4 juni 2013

DWA biedt in samenwerking met andere partijen cursussen aan; twee cursussen binnen dit aanbod zijn ‘Succesvol toepassen EPG in de praktijk’ en ‘Succesvol toepassen van warmtepompen’.

Deelnemers aan de cursus ‘Succesvol toepassen EPG in de praktijk’ leren de relevante wijzingen en consequenties voor EPG in de woningbouw kennen. Ook wordt een aantal softwarepakketten om de EPC op basis van de NEN 7120 te berekenen toegelicht.

In het nieuws
De cursus is vooral bedoeld voor medewerkers van bouw- en installatiebedrijven die betrokken zijn bij de nieuwbouw van woningen. De toetsing van energieprestaties kwam recentelijk in het nieuws: uit een onderzoek van DWA blijkt dat het toetsen van de energieprestaties van woningen en gebouwen belangrijke inzichten oplevert.

'Succesvol toepassen EPG in de praktijk' duurt twee dagen wordt gehouden op: 28 mei 2013 en 4 juni 2013, 1 oktober 2013 en 8 oktober 2013. Aanmelden is mogelijk, de kosten bedragen € 795 exclusief btw, inclusief cursusmateriaal.

Succesvol toepassen warmtepompen
De tweede cursus die wordt georganiseerd is ‘Succesvol toepassen van warmtepompen’. De cursus is bedoeld voor medewerkers van ontwikkelaars, bouwers en woningcorporaties, die tijdens het planvormings- tot en met gebruikstraject te maken krijgen met warmtepompsystemen.

Praktijkervaringen
Deelnemers aan deze eendaagse cursus leren aan de hand van praktijkervaringen hoe ze warmtepompen in projecten kunnen toepassen. Aan de hand van discussie en opdrachten wordt men aan het denken gezet over een betere aanpak en succesvolle praktijkvoorbeelden dienen als inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Als rode draad wordt de KopStaart aanpak aangehouden, ontwikkeld door partners van het Lente-Akkoord.

Succesvol toepassen van warmtepompen is een eendaagse cursus, op 29 oktober 2013. Aanmelden is mogelijk, de kosten bedragen € 350 exclusief btw, inclusief cursusmateriaal.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DWA