Makkers in de Bouw wint Lighthouse Club Bouwprijs

Stichting Makkers in de Bouw is uitgeroepen tot winnaar van de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013. De prijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die een belangrijke of bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse bouw.

De Makkers zetten zich in voor een cultuurverandering in de bouw. De organisatie wil de bouw ‘transformeren in een moderne markt-, klant- en resultaatgerichte branche waar we trots op kunnen zijn’. Focus ligt op het verbinden van mensen die de bouw en haar opdrachtgevers een warm hart toe dragen en de onderlinge relaties willen verbeteren.

Uit de in totaal 325 personen en organisaties die zijn voorgedragen voor de The Lighthouse Club Bouwprijs 2013 kwam de stichting als winnende partij naar voren. De prijs is bestemd voor degene die een bijzondere bijdrage levert op het gebied van onder andere architectuur, installatie en renovatie. De prijs is in 2011 voor het eerst uitgereikt. Toen heeft prof.dr.ir. Jos Lichtenberg de prijs gekregen voor zijn oeuvre op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen.

Bouwprijs 2013
De Bouwprijs 2013 bestaat uit een beeld van de Amsterdamse kunstenares Marijke de Goey en een geldbedrag van € 5.000. Deze geldsom zal door de stichting Makkers in zijn geheel worden besteed aan de beoogde cultuurverandering.

Foto: Syto Goslinga neemt namens Makkers in de Bouw de prijzen in ontvangst.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links