Nieuwe serie suskasten met hoge geluiddempende eigenschappen

Aralco introduceert een nieuwe serie suskasten met hoge geluiddempende en energiebesparende eigenschappen. De VariaCoust EPC-kasten zijn voorzien van een EasyClean constructie, dat verlaging van exploitatiekosten en een verlengde levensduur moet opleveren.

Volgens Aralco heeft de serie ‘de beste geluiddempende eigenschappen in de markt’, met een capaciteitsrange van 14 t/m 27 dm3/s worden dempingswaarden behaald tot 52 DneA. Daarnaast heeft de serie uitstekende ventilatie-eigenschappen en een zelfregelende klep. Volgens de organisatie is de serie bijvoorbeeld inzetbaar bij nieuwbouw- en renovatieprojecten en voor geluiddempend ventileren in schuine daken.

Zelfregelende klep
De zelfregelende klep zou een onderscheidend voordeel zijn; de klep reageert op windvlagen tegen de gevel. Bij harde wind knijpt de klep de opening van het rooster, zodat er nooit te veel lucht naar binnen treedt. Aralco meldt dat dit – met name in de herfst- en winterperiode – een positieve bijdrage geeft aan het comfort en energiebesparing als gevolg heeft.

EasyClean
Het EasyClean-concept houdt in dat de klep volledig uitneembaar is, zodat gebruikers het binnenwerk en de klep intensief kunnen reinigen. Dankzij de eenvoudige reinigingsmethode behaalt men een gezondere ventilatie, wordt vervuiling voorkomen en verlengt men de levensduur.

De VariaCoust EPC suskasten kunnen worden ingebouwd in houten, kunststof of aluminium kozijnen en zijn geschikt voor glasplaatsing, kalfplaatsing of verdekte inbouw. Alle RAL-kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Aralco Natural Ventilation Systems