Duurzaamheidscentrum Den Haag officieel geopend

Een nieuw duurzaamheidscentrum, samen met de campagne ‘Haagse Krâch’, moet de verduurzaming van de stad Den Haag versnellen. Bewoners, bedrijven en instellen krijgen met de komst van het duurzaamheidscentrum de gelegenheid om vragen te stellen over duurzaam wonen, werken en leven in de stad.

De stichting Duurzaam Den Haag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en partners Siemens, Rabobank Den Haag, Staedion, BAM Woningbouw, Eneco en MKB Den Haag. Volgens de stichting maakt het centrum en zijn website duurzaam leven en ondernemen makkelijker. Zo helpen medewerkers van de stichting bewoners bij het aanvragen van een subsidie voor zonnepanelen. Een Wethouder Rabin Baldewsingh opende samen met burgemeester van Aartsen Duurzaam Den Haag en vertelt:

“Het duurzaamheidscentrum is een prachtig voorbeeld van hoe overheid en bedrijfsleven samenwerken om onze stad leefbaar te houden. Het duurzaamheidscentrum laat zien wat er al gebeurt, inspireert om mee te doen en helpt duurzaam leven, ondernemen en genieten gemakkelijker te maken.”

Klimaatdoelstellingen
Burgemeester van Aartsen meldt op zijn beurt dat de klimaatdoelstellingen  van de gemeente ambitieus zijn; klimaatneutraal in 2040. “Dat bereiken we alleen als we samenwerken met onze inwoners en partners. Ik ben daarom blij dat Duurzaam Den Haag is gestart en het duurzaamheidscentrum is geopend.”

De week van de Duurzaamheid
Deze week (13 tot 19 mei 2013) wordt in Den Haag de Week van de Duurzaamheid georganiseerd. Tijdens de week laten bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente samen zien wat zij doen om van Den Haag een CO2-neutrale stad te maken. Het programma biedt volgens de gemeente Den Haag volop inspiratie, actie en discussie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links