Minister Kamp aanwezig bij viering verduurzaming scholen

Zeven energieneutrale Gelderse basisscholen krijgen speciale schermen waarop hun opwekresultaat staat. Op 27 mei wordt de ingebruikname van de schermen gevierd. Minister Kamp, Tweede kamerlid Liesbeth van Tongeren, wethouders en duizend schoolkinderen zijn bij de viering aanwezig.

27 mei staat volledig in het teken van de duurzame scholen, die dankzij het plaatsen van zonnepanelen en LED-verlichting nu stroomneutraal zijn. Het dagprogramma ziet er als volgt uit: ‘s Ochtends is wethouder Margreet van Gastel (milieu) bij de basisscholen De Boomhut en Pieter Brueghel (locatie Bauerstraat), gevolgd door wethouder Luuk van Geffen (onderwijs) bij basisscholen St. Jozef en Pieter Brueghel (locatie E. van Beinumlaan).

Om 14:00 zijn Minister Kamp en Liesbeth van Tongeren bij de Johannesschool. Minister Kamp is vanuit het ministerie van Economische Zaken bezig met de energietransitie. Liesbeth van Tongeren zet zich als Tweede Kamerlid van GroenLinks dagelijks in voor een duurzame economie. De dag wordt afgesloten met de aftrap voor de verduurzaming van de e-garage, onderdeel van het Rijn Ijssel, door gedeputeerde Annemieke Traag.

Karavaan
Op elke school wordt het scherm met opwekresultaat geopend. De kinderen begraven vervolgens op het schoolplein een tijdcapsule met daarin hun duurzame wensen. Een duurzame karavaan, bestaande uit onder meer de waterstofbus en elektrische prototypen auto’s, rijdt van school naar school en staat stil bij de Johannesschool waar uitgebreid kans deze karavaan te bewonderen.

Pilot verduurzaming scholen
Scholenstichtingen Delta en De Basis doen mee aan deze pilot waarbij zeven van hun basisscholen zijn verduurzaamd. Dit doen zij met hulp van het initiatief Slim opgewekt! Basis van verduurzaming volgens Slim opgewekt! is om te zorgen voor besparing, groen opwekken én bewustwording bij de kinderen, ouders en leerkrachten. Beide scholenstichtingen hebben het voornemen om bij een positief resultaat van de pilot al hun scholen op deze wijze te verduurzamen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links