Golfplaatpaneel speelt in op thema asbestsanering

Kingspan Geïsoleerde Panelen brengt in mei het Sinusoidal Roof Wall golfplaatpaneel op de markt. De organisatie speelt met het paneel in op de recente ontwikkeling rondom het thema asbestsanering.

In de afgelopen decennia zijn veel hellende daken voorzien van asbesthoudende- of vezelcement golfplaten. De typische vormgeving van dit golf(dak)profiel wordt al regelmatig gevraagd door onder meer Welstandorganisaties en sommige gemeenten prefereren zelfs de toepassing hiervan. Volgens Kingspan wordt de markt – opdrachtgevers, bouwers, schadeverzekeraars en adviesbureaus in de agrarische sector – met de komst van het Sinusoidal Roof Wall golfplaneet nog beter bediend.

Vervroegen
Alhoewel wettelijk gezien in 2024 asbestvezels uit alle gebouwen verdwenen moeten zijn, gaan er steeds vaker stemmen op in politiek Nederland om deze noodzakelijke sanering te vervroegen. Kingspan Geïsoleerde Panelen verwacht dat de enorme voorraad aan bestaande asbestdaken vanaf 2013 versneld gesaneerd wordt, waardoor een explosieve vraag naar geïsoleerde dakpanelen zal ontstaan.

Isolatiekern
Kingspan meldt dat het Sinusoidal Roof Wall sandwichpaneel is voorzien van een hoogwaardige PIR-isolatiekern met brandveilige eigenschappen en een uitstekende isolatiewaarde heeft. Hierdoor is slechts een minimale dikte van het milieuverantwoorde isolatiemateriaal nodig.

Deze hoogwaardige isolatiekern met brandveilige eigenschappen presteert beduidend beter dan de grenswaarden van de Europese brandklasse en draagt niet bij aan branduitbreiding. Bij direct contact met vuur ‘verschroeit’ het oppervlaktemateriaal kortstondig en vormt het onmiddellijk een koollaag, waardoor de isolatiekern niet in contact komt met de vlammen en intact blijft.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Geïsoleerde Panelen