Masterclasses concrete toepassing zonnepanelen

23 mei 2013

Het Expertisecentrum Duurzame Innovatie van Avans Hogeschool ontwikkelde samen met projectpartners van het RAAK MKB project Spectrale Conversie Folies een reeks van vijftal masterclasses. Bezoekers van de masterclasses worden geïnformeerd over ontwikkelingen in de wereld van de zonnepanelen.

De masterclasses zijn gericht op de stand van zaken in de wereld van de zonne-PV. Naast een overzicht van type cellen, modules en panelen komt de toepassing in de bouw, de machinebouw voor deze producten en de wereld van IP/NDA, patenten en licenties aan bod. Per Masterclass komt een concrete toepassing van PV bij wonen of werken of varen aan de orde.

Daarnaast is er per Masterclass een link naar het project RAAK MKB Spectrale Conversie Folies met een update van de ontwikkeling en voortgang.

2e Masterclass: 'Je kunt het dak op!'

De Masterclass is te volgen op donderdag 23 mei 2013 van 14.45 tot

18.00 uur.

Tijdens deze Masterclass benaderen we de wereld van PV en bouwen vanuit meerdere invalshoeken, zoals: de PV-panelen als product en bouwelement, de realisatie van het gebouw en het totale bouwproces.

Programma

14.45 uur - Ontvangst met koffie en thee

15.00 uur - Opening Marjo Stevens en Emile Quanjel (lector Innovatie Bouwproces & Techniek, Avans)

15.15 uur - Presentaties en discussie over product en realisatie, moderator Tom Kretschmann.

Invulling door sprekers uit de praktijk

16.00 uur - Presentatie over bouwproces en bouwprocesmodel door Maarten Rutten

16.45 uur - Ontwikkelingen project Spectrale Conversie Folies

17.00 uur - Afsluiting met een netwerkborrel

Tom en Maarten zijn als coördinator en als onderzoeker/Hogeschooldocent verbonden aan het lectoraat Innovatie Bouwproces & Techniek.

Overige data
De andere masterclasses zullen plaatsvinden op 20 juni (tijdens Avans Duurzaamheidscafé), 10 oktober en 21 november 2013. De Masterclasses worden gegeven op de locatie van Avans Hogeschool Breda, aan de Hogeschoollaan 1. De masterclasses zijn voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden
Er zitten geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden voor de Masterclass van 23 mei 2013 is mogelijk via de website SCF Solar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links