Uniek zonnepark op grond voormalige kwekerij

Hengelo krijgt een uniek zonnepark met tienduizend zonnepanelen in veldopstelling, op de grond van een voormalige kwekerij. Het project komt voort uit een samenwerking tussen onder andere de gemeente Bronckhorst en Green Spread.

Volgens Green Spread wordt er op de locatie niet alleen duurzame energie opgewekt, maar is er legio recreatiemogelijkheden. Om het zonnepark een unieke plek te maken kan men bijvoorbeeld denken aan het aanleggen van vijvers met drijvende zonnepanelen en het plaatsen van kunstbomen met bladeren van zonnepanelen.

Wethouder Arno Spekschoor van de gemeente Bronckhorst vertelt enthousiast over de plannen: “Het zonnepark wordt een visitekaartje voor Bronckhorst en Hengelo. Bovendien levert het werkgelegenheid op en draagt het bij aan de ambitie van de regio Achterhoek om in 2030 energieneutraal te zijn.”

De panelen van het zonnepark moeten jaarlijks voldoende stroom opleveren om zeshonderd huishoudens van stroom te voorzien. Het park moet de allure krijgen van een groot kunstobject, door panelen te plaatsen in golvend verband.

Rolvervulling
Naast Green Spread en de gemeente Bronckhorst zijn de organisaties IQ Solar en NL Greenlabel betrokken bij het initiatief. De grond worden door de gemeente tegen een pachtvergoeding beschikbaar gesteld.

IQ Solar treedt op als turn-key-leverancier van de zonne-energie installatie, terwijl het ontwerp en de landschappelijke inpassing van het park worden verzorgd door Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing namens NL Greenlabel. Green Spread neemt de projectontwikkeling en financiële structurering op zich.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links