Officiële opening kenniscentrum duurzame innovaties

Het Green Experience Centre, een kenniscentrum voor duurzaamheid en groene innovaties in Noord-Nederland, wordt in september 2013 officieel geopend. De organisatie vertelt dat de opening samenvalt met een expositie, waar circa dertig bedrijven bij aanwezig zijn.

Tijdens de expositie laten de organisaties innovaties op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, CO2-reductie en scholing zien. De aftrap voor het Green Experience Centre werd op 18 april jongstleden gegeven door de heer P. Sambrink met een bijeenkomst voor belangstellenden.

Trend
Volgens het Centre kiezen steeds meer mensen voor herbruikbare energie en milieuvriendelijke producten; om op die trend in te spelen wil het GEC een plek bieden waar men goede informatie in kan winnen over innovatieve duurzame toepassingen, materialen en energiereductie. Alles is onder één dak ondergebracht, met een prominente plaats voor het Energie Café.

Voorlichting en actie
Voorlichting behoort tot de mogelijkheden, maar men kan bijvoorbeeld ook direct zonnepanelen aanschaffen en ter plekke de subsidie daarvoor regelen. Geïnteresseerden hebben dus de kans om direct actie te ondernemen als men enthousiast wordt van bijvoorbeeld energiebesparingsmogelijkheden. Doelstelling van het centrum is om bezoekers 'bewuster te maken over een duurzaam leven op onze aarde'. 

Het Green Experience Centre meldt dat er diverse activiteiten, seminars en workshops worden georganiseerd. De initiatieven van het Centre worden mede ondersteund door o.a. de Gemeente Leeuwarden, ROC Friese Poort, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) en de Friese Milieu Federatie. Naar verwachting komen er 25 tot 30.000 bezoekers per jaar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links