Helft woningeigenaren heeft interesse in plaatsing zonnepanelen

Ruim de helft van woningeigenaren heeft interesse in het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing. Opmerkelijk is dat er grote onduidelijkheid bestaat rondom de financiële en juridische aspecten van zonne-energie.

Als belangrijkste reden voor de interesse voor zonne-energie wordt het besparen van energiekosten genoemd (79%). Ruim een vijfde van de geïnteresseerden verwacht dat plaatsing van zonnepanelen een waardestijging van de woning oplevert (21%).

Onduidelijkheid
Het onderzoek maakt duidelijk dat er nog veel onduidelijk is omtrent de duurzame manier van energielevering. De terugverdientijd wordt bijvoorbeeld ingeschat op elf jaar, terwijl deze tegenwoordig al een stuk lager kan zijn. Daarnaast heeft ruim de helft van de ondervraagden geen idee of men wel of niet in aanmerking komt voor een subsidieregeling om zonnepanelen te (laten) plaatsen. 47 procent weet niet of er een vergunning voor de maatregelen benodigd is.

Initiatieven
USP Marketing meldt dat steeds meer consumenten het initiatief nemen om gezamenlijk met meerdere buurtbewoners te investeren in zonnepanelen. Initiatieven om middels een bewonersvereniging of coöperatie te participeren in de opwekking van zonne-energie is een interessante optie voor veel consumenten (39%). Ten slotte vindt 26 procent van de respondenten de mogelijkheid om de eigen panelen op een ander dak te plaatsen interessant, als het eigen dak niet geschikt is.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links