Medio juni startschot zonnepaneelactie gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen start midden juni met een zonnepanelenactie voor haar inwoners en lokaal midden- en kleinbedrijf. Plaatsing van zonnepanelen op Amstelveense daken wordt extra aantrekkelijk door de vraag te bundelen en te veilen.

Negentien Noord-Hollandse gemeenten bundelen hun krachten met als doel voordelige zonnepanelen aan te bieden aan inwoners en bedrijven. De actie is bedoeld voor woningeigenaren of bezitters van een bedrijfspand.

De groepsaankoop wordt georganiseerd door een commerciële coördinerende partij, iChoosr. Volgens de gemeente Amstelveen zal de veiling voor een scherpe prijs en moeten strenge leveringsvoorwaarden de kwaliteit van de panelen borgen.

Veiling
Amstelveense inwoners en MKB’s kunnen zich binnenkort vrijblijvend inschrijven voor de actie en een zogenaamd voorkeurspakket samenstellen. Met deze gegevens organiseert iChoosr in september a.s. een veiling met leveranciers die zich hebben aangemeld, waaruit men de leverende partij kiest die uiteindelijk een definitieve offerte bij de klanten neerlegt. Dan pas hoeft de klant definitief te beslissen.

De gemeente vertelt dat de levering en plaatsing naar verwachting in november 2013 zal plaatsvinden. Lokale installatiebedrijven die aan de selectiecriteria voldoen kunnen straks zelf bijdragen aan de montage van de zonnepanelen. Dit is één van de gunningscriteria van de veiling aan de leveranciers. De actie is bedoeld voor eigenaren van een eigen woning of van een bedrijfspand.

Overstap
CDA-wethouder Jan-Willem Groot van Milieu & Energie: “Energieprijzen gaan dit jaar nog met acht procent stijgen. Deze ontwikkeling is helaas onomkeerbaar. We moeten dus slimmer omgaan met onze energie en meer duurzame energie benutten.”

Volgens hem wordt het dankzij de actie aantrekkelijk voor inwoners en MKB’ers om de overstap te maken naar zonne-energie. “Dit is een prima investering voor de toekomst. Goed voor de portemonnee, en voor het milieu. Maar ook goed voor de lokale economie omdat Amstelveense installateurs kans maken betrokken te worden bij de montage van de zonnepanelen.” Jan-Willem Groot omschrijft het als een ‘mooie win-win situatie’.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links