Partnerpakket voor winnaar Duurzame Innovator Pitch

De winnaar van de Duurzame Innovator Pitch ontvangt van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd een partnerpakket. De Innovator Pitch biedt ruimte aan jonge ondernemingen met een uniek idee of concept in het kader van de verduurzaming van Nederland.

Het partnerpakket heeft een waarde van € 6.500 exclusief btw en is geldig voor een jaar. De winnaar profiteert als lid van het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd van extra marketingexposure en maakt deel uit van een uitgebreid netwerk met duurzame koplopers in de bouw, vastgoed en overheid. Indien een huidige partner van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd de pitch wint, zal het huidige pakket met dezelfde waarde worden uitgebreid.

Duurzame innovaties in 2013
Volgens de Dutch Green Building Council, organisator van de Pitch, is men voor deze editie wederom op zoek naar ‘concrete, kansrijke innovaties met een duurzaam karakter’. Deelname staat open voor jonge ondernemingen en zelfstandige onderdelen van gevestigde organisaties, met als eis dat de innovatie relevant is binnen de vastgoedsector of de gebouwde omgeving in Nederland.

Selectie en presentatie
Uit de inzendingen worden in totaal tien innovaties door de jury geselecteerd. De selectie wordt eind mei op de website van de Dutch Green Building Council bekendgemaakt en vervolgens drie dagen tentoongesteld op de PROVADA Green Market. Geïnteresseerde PROVADA-bezoekers kunnen de innovaties bezichtigen, de jury nomineert daar vijf innovaties. Op 6 juni krijgen de vijf starters de gelegenheid om gedurende één minuut hun idee te verdedigen op het PROVADA Green Forum.

Beoordeling
De inzendingen worden op vijf onderdelen beoordeeld. Zo moet de innovatie bijdragen aan duurzaamheid voor de gebouwde omgeving in Nederland, en moet het product of de dienst in de praktijk toepasbaar zijn. Daarnaast worden de kansen voor opschaling, de kwaliteit van de businesscase en de originaliteit betrokken bij de beoordeling.

Foto: sfeerimpressie Duurzame Innovator Pitch 2012

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council