Pilot-project beloont lager energieverbruik

Met het pilot-project ‘Goeie Peer’ moet het voor Nederlandse huishoudens makkelijker worden om minder energie te gebruiken. De organisatie van het initiatief beloont energiebesparing en hoopt zo een lager verbruik te stimuleren.

Het pilot-project is opgestart door Natuur en Milieu, de twee netbeheerders Enexis en Liander en wordt tevens ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. Goeie Peer is een gratis online spaarprogramma waarmee huishoudens met een slimme meter inzicht krijgen in hun actuele energieverbruik.

Spaarperen als beloning
Besparing wordt beloond met zogenaamde ‘Spaarperen’, die ingeruild kunnen worden voor leuke en duurzame producten. Daarnaast is er een sociaal platform opgezet om prestaties met andere ‘Goeie Peren’ te vergelijken en tips te delen. De pilot loopt sinds 1 maart 2013 en gaat door tot en met 1 september 2013.

Meedoen
Geïnteresseerden kunnen zich als Goeie Peer aanmelden als zij een woning met een nieuwe, ‘slimme’ energiemeter hebben. De Goeie Peer meldt dat alleen geselecteerde klanten van Enexis en Liander kunnen meedoen in de pilot. Na de pilot kan iedereen die een slimme meter in huis heeft meedoen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links