Woonconsument stelt woning op maat samen

WoonConnect lanceert een woonconfigurator voor onder andere woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars. Partijen kunnen met de configurator een pakket keuzemogelijkheden aan woonconsumenten aanbieden, zodat men zelf een woning kan ontwerpen.

Volgens WoonConnect kunnen bewoners de woning op maat samenstellen en krijgt men direct inzicht in de koopsom, de huur- of woonlasten, het energieverbruik en de inbraak- en levensloop-bestendigheid van de woning. De keuzes die de consument maakt in de ontwerpfase zijn altijd bouwtechnisch mogelijk en voldoen aan de eisen van de gemeente. Voordeel van deze aanpak is dat er een directe informatie-uitwisseling plaatsvindt tussen bewoner en de ontwikkelende aannemer of woningcorporatie.

Nieuwbouw en renovatie
De configurator is zowel geschikt voor particulieren die een nieuwe woning willen bouwen als voor huurders die te maken krijgen met renovatie. Volgens WoonConnect zijn de eerste versies van de technologie bij verschillende partijen in gebruik. De technologie is ontwikkeld op basis van de actuele bouwbeelddatabase van BouwConnect.

De gebruiker beschikt over alle gegevens die nodig zijn voor een bouwaanvraag, zoals bouwtekeningen, bestekken en bouwfysische rapporten. Bouwkundigen kunnen dit model overnemen en in eigen software importeren. Consequenties van wijzigingen in het ontwerp worden integraal doorberekend en geautomatiseerd in alle aangesloten systemen. Volgens WoonConnect zijn faalkosten en misverstanden hierdoor nagenoeg uitgesloten.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links