Certificaat voor Triple beglazing uitgereikt

Kiwa Nederland heeft het KOMO-certificaat voor Triple beglazing uitgereikt aan Pilkington Benelux BV. De door Pilkington Benelux BV geproduceerde  drievoudig isolerende beglazing voldoet aan de eisen die gesteld worden in de nieuwe Beoordelingsrichtlijn BRL 2207.

De nieuwe BRL 2207 voor Triple glas werd vorig jaar gepubliceerd en geeft invulling aan de kwaliteits- en controle-eisen die vanuit de CE-markering van isolatieglas niet of niet voldoende geregeld zijn. Eerder ontving Pilkington het KOMO-certificaat volgens BRL 2202 voor warmte reflecterend en zonwerend isolerend dubbelglas.

Certificering
Laurens Aveskamp, managing director van Pilkington Benelux, vertelt dat de organisatie de certificering van tripleglas als logische vervolgstap ziet in het Total Quality Management-beleid. Arjan van der Drift, Kiwa Unitmanager Building Materials over het nieuwe certificaat: “BRL 2207 is een goede aanvulling op de bestaande regelingen voor glas met thermische isolatie. De regeling is tot stand gekomen na duidelijke signalen uit de markt. Dit eerste certificaat is het bewijs dat de regeling uitkomst biedt voor marktpartijen.”

Herkenbaarheid
Gecertificeerd Triple glas is herkenbaar aan het KOMO-beeldmerk met vermelding van het certificaatnummer en de HR3 of zHR3-aanduiding in de spouw. De afnemer en eindgebruiker krijgen met de certificering de garantie dat het product en productieproces periodiek worden gecontroleerd, door middel van audits in de fabriek en sampletesten uitgevoerd door een notified body. Naast kwaliteitseisen op het gebied van duurzaamheid worden er visuele eisen gesteld, bijvoorbeeld aan het kaderverloop van de twee afstandhouders in Triple glas.

Foto: Francois van Twist van Kiwa Nederland BV (midden) reikt het KOMO-certificaat uit aan Laurens Aveskamp (rechts) en Herbert Plecht (links) van Pilkington Benelux.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links