DUBOkeur-certificaten voor vormbak straatbakstenen

CRH Clay Solutions ontvangt als eerste in Nederland het DUBOkeur voor het volledige assortiment vormbak straatbakstenen. De onderneming noemt de ontwikkeling een mijlpaal in het streven naar duurzaam ondernemen.

De organisatie ontvangt voor in totaal twintig verschillende stenen een certificaat en laat weten trots te zijn op het behalen van het keurmerk. Arnout Janssen, Marketing Manager van CRH Clay Solutions, vertelt: “We zien het als erkenning voor ons streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee maken we ook een duidelijk gebaar naar de markt als verantwoorde onderneming met een duurzaam topproduct.”

Top van de markt
Het NIBE, dat in 2006 het DUBOkeur introduceerde, prijst de milieuprestaties van CRH Clay Solutions. Commercieel directeur Jörg Blass zegt dat de vormbak straatbakstenen van CRH  op dit moment milieutechnisch gezien tot de top van de markt behoren. De certificaten zijn toegekend aan twintig vormbak straatbakstenen in de meest gebruikelijke formaten.

DUBOkeur-producten
Een actuele lijst met producten die het DUBOkeur hebben ontvangen is te vinden op de website van het NIBE. De certificering verloopt op basis van een levenscyclusanalyse, waarin wordt bekeken welke impact een product heeft op het milieu, afgezet tegen vergelijkbare producten met dezelfde toepassing.

Foto: Links: verkoopdirecteur straatbaksteen Theo van Baal van CRH Clay Solutions. Rechts: prof. dr. ir. Michiel Haas van het NIBE.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nibe

Links