Platform brengt circulaire economie in de praktijk

Het platform ‘Circle Economy’ werd recentelijk tijdens het evenement ‘Circle Economy Bootcamp’ officieel uit de doeken gedaan. Circle Economy moet de circulaire economie in de praktijk brengen door als coöperatie samen te werken met overheid, wetenschap, bedrijfsleven en individuen.

Het belangrijkste doel van het platform is om een circulaire economie mogelijk te maken, waarin alle gebruikte materialen voor een product hergebruikt worden of biologisch afbreekbaar zijn. Deloitte, Philips, AkzoNobel, DSM en TNO zijn inmiddels leden van Circle Economy. Tijdens het Bootcamp heeft internationaal advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV zich met het platform verbonden.

‘Doorbraak forceren’
CEO Bertrand van Ee tekende het contract en vertelde: “We moeten zuinig omgaan met onze grondstoffen. Dat vraagt om radicaal andere denkwijzen zoals de circulaire economie. Samen met andere partijen en Circle Economy kunnen we doorbraken forceren naar een duurzame toekomst.”

Boost
Het platform werd opgericht door Robert-Jan van Ogtrop, voormalig CEO van Bols en Remy-Cointreau, om ‘een boost te geven aan een circulaire economie’. De coöperatie werd in januari 2011 opgericht door onder andere oud-SER topman Herman Wijffels en Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie NIOO-KNAW, en heeft sindsdien 27 partijen aan zich verbonden. Volgens het platform is daarmee de eerste stap naar een circulaire economie gezet.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Royal HaskoningDHV