Veelbelovende starters dingen mee in wedstrijd

Tech All Stars, een wedstrijd voor innoverende starters, heeft Ecochain genomineerd. Ecochain levert een applicatie waarmee de duurzaamheid van een bedrijf, de processen en het productportfolio in kaart wordt gebracht en gaat de strijd aan met elf andere Europese beginnende bedrijven.

De twaalf starters worden uitgenodigd voor de ‘Tech All Stars Part One’ in Berlijn op 7 en 8 juni 2013. Hier krijgen de initiatieven begeleiding van succesvolle ondernemers en investeerders om hun pitch nóg beter te maken. De jury kiest de drie initiatieven die het meeste indruk maken. Deze starters mogen vervolgens naar het Founders Forum in Londen op 13 juni, om zich te presenteren. Ten slotte wordt een winnaar geselecteerd, die naar het ‘Digital Agenda’ in Dublin gaat op 19 en 20 juni.

Ecochain
Ecochain onderscheidt zich door alle relevante gegevens die invloed hebben op de ecologische footprint van aannemers, onderaannemers en productiebedrijven in real-time te berekenen en koppelen. Dit speelt direct in op de behoefte naar betrouwbare gegevens.

Milieufactoren
Naast data over CO2-uitstoot en maatschappelijke kosten, worden automatisch vierentwintig milieufactoren meegenomen in de berekening. Verbeteringen in het productie- en leveringsproces zijn direct terug te zien in de footprint. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat cijfers altijd up-to-date en compleet zijn.

Strategische samenwerking
Eerder maakten Ecochain en Duurzaam Gebouwd bekend een strategische samenwerking te hebben gesloten. Het partnerschap ontstond vanwege een gedeelde doelstelling, missie en visie voor de bouwindustrie: CO2-reductie, ketenintegratie en duurzame bouwproducties.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links