Krachtenbundeling voor realisatie duurzame stad

Nuon en Amsterdam gaan de komende jaren samenwerken om energiebesparing bij inwoners te stimuleren, meer zon- en windenergie te realiseren en het stadswarmte- en koudenetwerk uit te breiden. Wethouder Carolien Gehrels (Economische Zaken) en Huib Morelisse, CEO van Nuon, ondertekenden recentelijk een City Partnership.

Huib Morelisse is enthousiast over de samenwerking en ziet de voordelen: “Door samen te werken kunnen we elkaar versterken. We willen beiden dat inwoners minder energie verbruiken en dat meer energie duurzaam wordt opgewekt. Door Nuon, maar vooral ook door de inwoners zelf.” Ook wethouder Maarten van Poelgeest van Klimaat en Energie is blij met het samenwerkingsinitiatief: “We nemen de toekomst in eigen handen met inspirerende, rendabele en zichtbare initiatieven.”

Na de zomer gaat de eerste gezamenlijke energiebesparingscampagne van start, in een Amsterdamse woonwijk in Stadsdeel Zuid. In het kader van deze campagne worden diensten aangeboden als isolatie en advies over besparingsmaatregelen.

Lening
Om inwoners te stimuleren over te gaan tot maatregelen biedt de gemeente een lening aan; hiermee kunnen inwoners Om de maatregelen verder te stimuleren biedt de gemeente een lening aan; hiermee kunnen inwoners investeren in een lagere energierekening.

Naast de lening realiseren de partijen een warmte- en koudevoorziening voor de nieuwe klimaatneutrale Amsterdamse woonwijk Houthaven.  Ook de mogelijkheden wat betreft windenergie in de stad worden onder de loep genomen en kunnen Amsterdammers zonder eigen dak zonnepanelen plaatsen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Nuon

Links