Designwedstrijd voor uniek design gevelpaneel

ROCKPANEL introduceert een award voor een uniek stenen design voor een gevelpaneel te ontwerpen. Met de Europese ROCKPANEL Product Design Award stimuleert de organisatie architecten, productontwerpers en specialisten om met een fris, verbeterd ontwerp te komen.

“Geef uw verhaal vorm” is de slagzin en ook meteen de oproep tijdens de designwedstrijd van ROCKPANEL, die van juni tot augustus 2013 wordt gehouden. De organisatie meldt dat men op het vlak van esthetiek, textuur en kleurvariaties op zoek is naar een overtuigende, innovatieve creatie die een nieuwe norm stelt qua creativiteit en mogelijke toepassingsgebieden.

Frank Weigelt, hoofd van Marketing en Business Development van ROCKPANEL vertelt: “ROCKPANEL gevelbekleding wordt al jarenlang ingezet om hedendaagse en duurzame gebouwen te creëren met nagenoeg onbeperkte ontwerpvrijheid. Met het nieuwe stone design willen we een vervolg schrijven op het succesverhaal van onze natuurlijk ogende Woods designs, die een doeltreffend en duurzaam alternatief zijn voor echt hout.”

Het winnende ontwerp wordt beloond met een geldprijs en verder ontwikkeld tot het klaar is voor productie. Het winnende product wordt in 2014 opgenomen in het assortiment van ROCKPANEL, waarmee de collectie duurzame gevelpanelen verder wordt uitgebreid.

Jurybeoordeling
Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury van internationale en interdisciplinaire experts, actief op het vlak van design, architectuur en materiaalonderzoek. Vier Europese architecten uit Denemarken, Duitsland, Italië en Nederland vertegenwoordigen een aantal Europese landen waar gevelbekleding van ROCKPANEL wordt ingezet voor het ontwerp van gevels. De ontwerpen worden beoordeeld op de volgende punten:

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links