Energieneutrale kantoren in Limburg geopend

Enexis opende onlangs twee regiokantoren in Maastricht en Venlo, waarvan het kantoor in Maastricht het eerste energieneutrale BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat ontving. Beide kantoren zijn volgens Enexis energieneutraal en voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen.

Tijdens de opening van het kantoor in Maastricht op 30 mei jongstleden nam Han Fennema, CEO van Enexis, het certificaat in ontvangst van Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council. Van Uffelen sprak lovend over het pand: “Op dit moment is het Enexis-kantoor in Maastricht het meest duurzame kantoor van heel Nederland.”

Energieneutraal
Enexis streefde bij de bouw van de panden naar energieneutraal, met ruime aandacht voor de medewerkers, omgeving en duurzame oplossingen als zonnecellen, unieke gevelbekleding en een bodemcollector voor een Warmte Koude Opslaginstallatie.

Daarnaast staan begrippen als het Nieuwe Werken centraal; medewerkers kunnen efficiënt werken in een duurzame werkomgeving en de kantoren zijn goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto. De duurzame kantoren zijn ontworpen door Atelier Pro.

Ook gouverneur Bovens van de provincie Limburg en burgemeester Hoes van Maastricht waren bij de opening aanwezig. Hoes sprak met enthousiasme over het kantoor:  “Als ik langs dit pand rijd, dan zie ik een pareltje.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Enpuls