Wereld van luchtbehandeling en koudetechniek in beeld

De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling (NVKL) heeft een item verzorgd in het RTL-programma Bedrijf in Beeld. Directeur Henry Kruiper neemt de kijkers mee in de wereld van luchtbehandeling en koudetechniek. Bij opleidingsinstituut PTC in Ede vertelt hij onder andere over het belang van de koudetechniek voor bijvoorbeeld de voedselindustrie en ziekenhuizen.  

Binnen het opleidingsinstituut worden jongeren opgeleid voor een carrière in de koeltechniek. Kruiper vertelt: “De koeltechniek is een interessant en gevarieerd vak. Je komt als koelmonteur overal en het volgen van een dergelijke opleiding is een goede investering voor de toekomst.” Klimaatbeheersing moet volgens de NVKL zeker niet onderschat worden en is bijvoorbeeld voor scholen, ziekenhuizen, winkels en velerlei andere panden belangrijk.

Belangrijk thema
Kruiper haalt in Bedrijf in Beeld energie aan als thema. “Energie is een belangrijk thema op dit moment. Fabrikanten en installateurs werken nauw samen om het energieverbruik in installaties omlaag te kunnen brengen. Dat is gelukt; op dit moment gebruiken airco’s en klimaatinstallaties 25% minder energie dan vijftig jaar geleden."

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door NVKL