Competitie daagt bouwsector uit tot duurzame stappen

Op 4 juni 2013 is de competitie StoereBouwers gestart door consumentenorganisatie StoereVrouwen. De wedstrijd wil het belang van het gebruik van FSC-hout, certificering en ketenverantwoordelijkheid benadrukken.

Deze drie elementen zijn volgens StoereVrouwen essentieel voor het vanzelfsprekend maken van het meest duurzame bouwmateriaal: hout uit verantwoord beheerde FSC-bossen. Directeur van FSC Nederland en tevens StoereVrouw Liesbeth Gort vertelt: “StoereVrouwen zijn consumenten die het belangrijk vinden dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en duurzame stappen zetten. Om dit te bereiken gooien ze op een prikkelende manier en met een knipoog hun vrouwelijke charmes in de strijd. En dat vind ik stoer!”

Toepassing FSC-hout
Volgens Gort hoopt de organisatie dat bouwers dankzij de competitie na gaan denken over stappen zetten op het gebied van toepassing van FSC-hout als meest duurzaam bouwmateriaal. Daarnaast wil de organisatie dat er een glimlach op de gezichten van de bouwers verschijnt. “Dus bouwers: Kies duurzaam, kies FSC!”, aldus Liesbeth Gort.

Geïnteresseerden in de StoereBouwers-competitie kunnen meer informatie vinden op de website van de organisatie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links