Duurzame systeemoplossing vervangt houten grondvloeren

Ongeveer vijf van zeven miljoen woningen kunnen volgens Gyvlon worden bestempeld als energie-onzuinig, met een energielabel C of lager. Het renoveren van deze woningvoorraad is dan ook topprioriteit wanneer het aankomt op energiebesparing en comfort.

Een groot gedeelte van deze woningen bestaat nog altijd uit een houten, veelal ongeïsoleerde begane grondvloer. Een koude vloer zorgt al snel voor het aanzetten van een kachel door de gebruiker; hierdoor zal een extra hoeveelheid energie verdwijnen.

Vloerrenovatiesysteem
De Faber Renovatievloer is een nieuw en eenvoudig aan te brengen vloerrenovatiesysteem en biedt uitkomst als vervanging van ongeïsoleerde houten begane grondvloeren. Het systeem bestaat uit schuimbeton, indien gewenst vloerverwarming op isolatiefolie en afgewerkt met een Gyvlon anhydriet gietdekvloer. Het biedt talloze voordelen waarbij de uiteindelijke kostenbesparing uiteindelijk de voornaamste is.

Doordat de kruipruimte wordt vervangen door schuimbeton ontstaat een totaal gevulde isolatielaag met een Rc-waarde > 3,5 m2K/W. Afhankelijk van de hoogte van de kruipruimte kan dit oplopen richting 5 m2K/W. In combinatie met de duurzame anhydrietvloer van Gyvlon biedt dit interessante mogelijkheden in het kader van verantwoorde renovatie renovatieoplossingen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Gyvlon BV