Renovatiewinkel biedt helpende hand bij verduurzaming

Meer dan twintig marktpartijen hebben de renovatiewinkel ‘Reimarkt’ opgezet. Huurders en particuliere woningbezitters kunnen in de winkel terecht voor renovatie en verduurzaming van hun huis. Het initiatief is in het Slim & Snel-traject van Energiesprong door woningcorporatie Stadlander in de regio Bergen op Zoom unaniem gekozen om 600 woningen in Bergen op Zoom te renoveren en energiezuinig te maken.

Het ‘Superconsortium’ dat het initiatief heeft opgezet bestaat uit onder andere Dura Vermeer, KAW Architecten, Van Ieperen Groep, Brink Climate Systems, Essent, DWA en BAM Woningbouw. De winkel moet klanten helderheid bieden over het aanbod in het kader van verduurzaming van woningen, en wat eventuele maatregelen zouden opleveren.

Wim van de Bergh, manager vastgoed bij Stadlander, spreekt enthousiast over de opzet: “Mogelijk hebben we hier iets te pakken dat een sneeuwbaleffect kan hebben op de woningmarkt.”

Werkwijze Reimarkt
Ter inventarisatie scant de winkel het gebied op kenmerken als woningtype, leefstijl en energieverbruik. Vervolgens wordt er, door middel van een geautomatiseerde quick-scan, een persoonlijk duurzaamheidsadvies gegeven. Klanten kunnen on- en offline terecht voor advies op maat en worden begeleid bij het aankoopproces.

Slim & Snel
Slim & Snel is één van de initiatieven binnen Energiesprong. Het richt zich op renovatie van woningen uit de jaren ’60 en ’70 in bewoonde staat met als doel deze een kwaliteits- en energiesprong te laten maken.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31