Energielabelposter als beloning voor ingrijpende verduurzaming

AgentschapNL wil energielabelposters uitreiken tijdens de derde editie van de Dutch Green Building Week, georganiseerd door de Dutch Green Building Council. Gemeentelijke gebouwen die minimaal vier energielabelstappen hebben gemaakt komen voor een poster in aanmerking.

De organisatie wil met deze actie aandacht vragen voor de kansen die gemeenten hebben om hun gebouwen te verduurzamen en daarmee energie, CO2 en geld besparen. Gemeenten (of andere overheid) die recentelijk een gebouw ingrijpend hebben verduurzaamd, worden met een energielabelposter in het zonnetje gezet. De derde editie van de Dutch Green Building Week wordt gehouden van 16 tot en met 20 september 2013. De week staat in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het thema van dit jaar is ‘Green meets business’.

Dutch Green Building Week 2012
Tijdens de Dutch Green Building Week 2012 werden verschillende partijen beloond met een poster. Zo ontvingen wethouder Ruud Schouten van de gemeente ’s-Hertogenbosch en directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek van manager Jo Daemen van Agentschap NL energielabelposters voor de ingrijpende verduurzaming van het Veilinghuis (van label G naar A) en de Verkadefabriek (van label G naar A+).

Wethouder Gilbert Isabella van gemeente Utrecht ontving een poster van Rob Boeree, directeur van Agentschap NL, voor de verduurzaming van het Utrechts Archief. Rob Boeree reikte in juni een energielabelposter uit aan Commissaris van de koningin van Noord-Holland Johan Remkes voor het provinciekantoor in Haarlem, dat is verduurzaamd van energielabel G naar A++.

Aanmeldingen
Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 juni aanmelden bij Irma Thijssen. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar irma.thijssen at agentschap.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)