Innovatieve oplossing binnenklimaat behaalt Passivhaus-certificering

Zehnder – J.E. StorkAir heeft als eerste in Nederland een Passivhaus-certificaat voor een warmteterugwin-unit ontvangen.  De ComfoAir XL, een innovatieve oplossing voor het binnenklimaat, voldoet aan alle eisen van het Passivhaus Institut om een certificering te behalen.

De ComfoAir XL is ontwikkeld met energiebesparing als centraal thema. Product manager Albert Dunnink vertelt over het product: “Deze units zijn geschikt voor toepassing in utiliteit en gestapelde woningbouw. De ComfoAir XL serie bestaat uit zes verschillende compacte units met capaciteiten tot 6.000 m³/h. De XL-serie kan naar wens worden uitgebreid met een ComfortCool-unit om energiezuinig te kunnen koelen en komt in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek.

Passivhaus-certificering
Ezechiël Kruijer van de afdeling Marketing en Communicatie van Zehnder – J.E. Storkair is tevreden met de Passivhaus-certificering: “Deze prestitieuze certificering hebben wij ontvangen voor onze nieuwe warmteterugwin-units ComfoAir XL. Hiermee zijn wij de eerste in Nederland (met deze luchthoeveelheden) en voldoen deze units aan de strenge eisen van het Passivhaus Institut.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Zehnder Group Nederland