Energiemanagementnetwerk brengt verbruik in kaart

Legrand introduceert het Legrand Energy Management Network (LEMN), een draadloos netwerk voor het monitoren en schakelen van verlichting en apparatuur. Met behulp van het netwerk is het mogelijk om het energieverbruik van apparaten en verlichting in kaart te brengen.

Het LEMN moet eenvoudig beheer van en inzicht in het verbruik van alle elektrische apparatuur vanuit één plek mogelijk maken. Met de opbouw- en inbouwmodules kan men zelf bepalen wat er in het netwerk wordt opgenomen. De USB-dongel en software maken het mogelijk om vanaf een werkplek alle apparaten naar wens te schakelen, groeperen en het energieverbruik te monitoren en beheren.

Besparing
Legrand meldt dat organisaties, bij inzet van het Energy Management Network, een besparing op de energiekosten kan realiseren van wel dertig procent. Om het netwerk te gebruiken zijn er geen extra leidingen noodzakelijk en hoeft men geen aanpassingen te doen aan de bestaande installatie.

Cases
Legrand noemt als voordelen voor de eindgebruiker onder andere een terugverdientijd van minder dan drie jaar en de mogelijkheid om het netwerk in te stellen op individuele wensen en gedrag. Op de website van Legrand zijn drie cases te bekijken waarin duidelijk wordt hoe men energie bespaart dankzij het netwerk.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Legrand Nederland B.V.