Duurzame technieken toegepast bij uitbreiding complex

De bouw van een nieuwe en duurzame congres-, vergader- en kantoorruimte aan de noordzijde van Amsterdam RAI gaat in oktober 2013 van start. Bij de nieuwbouw van Amsterdam RAI streeft men naar een BREEAM-NL Excellent niveau. Om dit te bereiken worden verschillende duurzame technieken toegepast.

Amsterdam RAI noemt de nieuwe congres- en vergaderfaciliteiten een waardevolle aanvulling. Op de parterre komt een grote congreszaal van 550 vierkante meter, die is op te delen in twee gelijke delen. Daarnaast wordt er een lounge gebouwd van 676 vierkante meter, die verbonden is met hal 4, 5 en 1. Het is mogelijk om de wanden van de congreszaal weg te schuiven; zo ontstaat er één grote ruimte. Op de eerste verdieping komt een grote vergaderzaal van 108 vierkante meter, terwijl men op de tweede tot en met vierde verdieping kantoren kan vinden.

Start van de bouw
De start van de bouw is gepland voor oktober 2013, met een verwachte ingebruikname op 1 mei 2015. Evenementen die tijdens de bouwperiode worden georganiseerd, ondervinden volgens het Amsterdam RAI geen hinder van de werkzaamheden. Hiervoor worden drie gouden regels aangehouden: geen geluidsoverlast, geen visuele overlast en een gegarandeerde bereikbaarheid.

Duurzame technieken
Om het BREEAM-NL Excellent niveau te bereiken is men van plan om verschillende duurzaamheidstechnieken toe te passen. Voor de verwarming en koeling van het gebouw wordt gebruikgemaakt van een WKO en zonnepanelen.

City-farming
Tevens meldt het RAI dat er wordt ingezet op het zogenaamde city-farming: naast het Atrium op de kantooretages wordt aan de zuidzijde over de gehele hoogte een verticale kas gebouwd waar onder andere groenten en kruiden verbouwd worden. Deze middelen worden vervolgens gebruikt in het restaurant.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Links